Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Tietokilpailuja ja mielipidekyselyjä vapaamuotoisista aiheista.
User avatar
Exterminator
Site Admin
Posts: 1213
Joined: Sun Sep 18, 2022 1:55 pm

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

Image
Babymetal - The Other One :star: :star: :star: :star: -
Yhtyeen edellinen levy Metal Galaxy ja keikka Suomessa jäivät vituttavan, potkuihin päättyneen lomautuksen tähden tsekkaamatta, mutta tänä vuonna pääsin tekemään molemmat! Keikka tuli koettua ja sehän innosti heti hankkimaan uusimman lätyn. Aiempiin pitkäsoittoihin verrattuna on joitakin muutoksia tapahtunut; The Other One ei ensinnäkään ole enää niin pitkä soitto ~41 minuutin pituudellaan, aiempien pyöriessä päälle 50 minuuttia, melkein tunninkin. Sitten vertailun vuoksi kertasin Metal Resistancen ja onhan sekin todettava, että gimmojen äidinkieli oli vielä tuolloin selvästi isommassa osassa lyriikoissa - nyt se on saanut antaa tilaa englanninkielisille sanoituksille. No, olihan MR:lläkin viimeinen kappale peräti kokonaan enkuksi, mutta se olikin poikkeus. Nykyään vedetään varsinkin kertosäkeitä ameriikaksi, mikä on hieman sääli, mutta jauhaisin silkkaa paskaa väittäessäni tämän jotenkin pilanneen kuuntelukokemuksen. Sellaiset tiukat pläjäykset kuten [I :vanhus: ]Divine Attack[/I] ja Time Wave pikemminkin saavat toivomaan lisää ymmärrettävää laulamista Su-Metalilta, joka osoittaa jälleen loistavuutensa mikin varressa. Ensimmäistä kertaa laulaja on jopa osallistunut myös materiaalin kirjoittamiseen tuon DA:n lyriikoiden parissa. Hyvä homma, Su! :mosh:

Tarttuvaa kamaa levy kauttaaltaan on, mistä todisteena vaikkapa Monochrome, jossa yleisö Kuopiossakin saatiin mukaan taustakuoroksi heti ensikuulemalta. Tämän jälkeen tulevat Light and Darkness sekä The Legend lopettelevat kiekon komeissa, tyylikkäissä tunnelmissa. Mirror Mirror on suosikkeja ja koviksi kuvailen myös Believingiä ja Intian itselle mieleen tuovaa Metalizmia. Ei näistä Japanian herkuista nautiskellessa jää itkettämään lainkaan sekään, että himpun verran Babymetal on rauhoittunut ensimmäisistä levyistään, eli siinä on vielä yksi havaittu muutos meiningissä. Tuplabassorumpu esimerkiksi ei nakuta aívan yhtä villisti kuin ennen vanhaan ja keskitempo levyllä on ainakin vähän hillitympi kuin ensimmäisillä, sanoisin.

Keikalla nähty Yuimetalin korvaaja Momometal ei näköjään vielä tässä vaiheessa ollut Babymetalin jäsen ja ei The Other Onellä vielä vaikuta. Keikalla otti kyllä täysin paikkansa kolmantena naispuolisena jäsenenä. Ja vaikka livenä (tai musiikkivideoilta) koettuna bändi nousee vielä ihan uudelle tasolle, onneksi levyjäkin kuuntelee näin mielellään! Kai tuo Metal Galaxykin olisi hankittava, kunhan innostuu.

Joo, tuollaisella tähtimäärällä ei mielestäni ihan kamalasti metsään mennä tämän levyn tapauksessa.
"Literally, the most perfect dick I've ever seen in my life."

User avatar
Exterminator
Site Admin
Posts: 1213
Joined: Sun Sep 18, 2022 1:55 pm

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

Image
Dave Lindholm - Aino :star: :star: :star: :star:
Wikipedian artikkelissa mainitaan Ainon olevan Lindholmin seitsemäs soololevy, vaikka minä laskin tämän olevan kuudes. No miten vaan, levy julkaistiin vuonna 1982 ja ensimmäinen kosketus siihen itsellä tapahtui Idolsissa, jossa Anna Puu(stjärvi) esitti kappaleen Pieni ja hento ote. Toki reilun 8 minuutin pituudesta oli karsittu paljon, mutta biisi kuulosti oikein hienolta. Jossain lisäksi muistaakseni kerrottiin koko Ainon olevan tasoltaan priimaa, joten tuli kiekko hankittua. Nolon monta vuotta vain kesti että tämän sai kunnolla kuunteluun otettua.

En tunne herra Isokynän tuotantoa enempää, mutta ainakin sellainen käsitys on, että Aino olisi poikkeus hyödyntäessään pelkkiä jousia säestyksessä läpi levyn. Kolme viulistia ja sellisti tässä on Daven lisäksi musisoinut, eli tällaisella kokoonpanolla lähtivät tekemään. Kuullaan välillä siis myös Lindholmin kitaraa, sen rooli vain on todella pieni tämän noin puolituntisen aikana. Mikä lie ollut työnjako tarkalleen näissä sävellyksissä, jotka Otto Donner on sovittanut ja myös hoitanut levyn tuottamisen.

Taivaaseen pistää levyn käyntiin kohtalokkaalta kuulostavilla melodioillaan, ja hienoja sellaisia - sanoisiko sitten teemoja - riittää läpi Ainon. Sanoituksia sen enempää analysoimatta voi todeta, että lukuisia hienoja rivejä sieltä löytyy. Davea tuskin voi kutsua kovimmaksi suomalaiseksi laulajaksi ikinä, mutta äänessä on karsismaa ja tunnetta, se riittää kyllä.

Varmaankin muistakin Isokynä-levyistä voisin tykätä, ei vain ole mitään käsitystä, mitä tämän jälkeen kannattaisi kuunnella. Loistavan aktiivinen Dave näkyy olleen edelleen tälläkin vuosikymmenellä ja julkaisseen jo viisi levyä.
"Literally, the most perfect dick I've ever seen in my life."

User avatar
aTomiK
Posts: 1723
Joined: Mon Sep 26, 2022 12:35 pm

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by aTomiK »

Ihan mielenkiintoista olisi noita Daven levyjäkin joskus kuulla. Miehen kitarointia olen kyllä kuunnellut viime aikoina tosin hieman eri puitteissa eli Sleepy Sleepers levyjä on tullut käytyä läpi ja Dave oli useammassakin mukana.
Let me tell you something. If shit was worth something, poor people would be born with no asshole.

User avatar
Exterminator
Site Admin
Posts: 1213
Joined: Sun Sep 18, 2022 1:55 pm

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

MInulle täysin tuntematonta tuo Sliipparien tuotanto, vaikka saatanpa jotain olla kuullutkin tietysti.

Image
Tuomari Nurmio - Dumarillumarei :star: :star: :star: :star:
Nurmio ei lähtenyt 24. levyllään mitenkään kokeilemaan jotain aivan uutta, vaan sekoitteli oivallisesti ennestään toteuttamiaan juttuja. Ehkä kokonaan uutta olisikin ollut hankalaa lähteä keksimään näin pitkän uran ja monenlaisen tyylin haltuun ottamisen jälkeen. Tärkein joka tapauksessa on kunnossa, eli levystä tuli hyvä.

Lätty käynnistetään nimikappaleella, jossa mehukkaan paluun tekee räppäri-Nurmio ainakin loistavien sinkkujen Bum! Bum! Bum! ja Dumari hengessä. Komeaa sylkemistä on edelleen ja suvereenia modernin kaman omaksumista pitkän linjan artistilta. Näitä olisi kuunnellut helposti vaikka pari lisääkin.

Joutavia jorinoita taisi olla (ensimmäinen) single ja tämä on nykyajan nettikäyttäytymistä kritisoiva humppabiisi, joka toimii mainiona esimerkkinä Nurmion lahjakkuudesta sanoittajana. Samaa kovaa lyyristä sarjaa on mm. Ryssälää käsittelevä Tsaari, joka tempokiihdytyksineen nousee helpostikin omiin suosikkeihin. Kuten myös heti perään kuultava Suuri ja rento ote, joka on hauskaa.... rockabillyä, tai jotain? Melko nopea repäisy kestää vain reilun minuutin, ja se vähän harmittaa, eli selkeästi on kova!

Takaisin Kongoon:ssa on hyvä meininki ja tämän tahtiin voisi hyvinkin hyppiä jollain tanssilattialla. Absurdilla sanoituksella paiskattu Valitettava ampumavälikohtaus tuo itselle mieleen näistä eniten Nurmion kolistelut Hullu puutarhuri -pitkäsoitolla.

Huumeiden turmiollisuus oli tähän aikaan jostain syystä Tuomarilla vahvasti mielessä, sillä levyllä on aiheesta kolmekin raitaa: Tää kama kolisee, Vauhtivaunu ja Kivinen kehto.

Kovassa vedossa on Nurmio vanhoilla päivilläänkin, joten niihin tämän jälkeen julkaistuihin äänitteisiinkin pitäisi jaksaa tutustua. Vuonna 2021 julkaistu Maailman onnellisin kansa yllätti muuten nimellään, joka on siis sama kuin Maustetyttöjen uusimman levyn nimi!? Erikoista. Niin ja sitä vanhempaa Nurmiota kertaukseen ainakin, kun levyt on jo hankittu!
"Literally, the most perfect dick I've ever seen in my life."

User avatar
Exterminator
Site Admin
Posts: 1213
Joined: Sun Sep 18, 2022 1:55 pm

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

Image
Image
Image
Image
Misfits - Collection / Collection II / Walk Among Us / Static Age :star: :star: :star: :star: :star:
Luulin nämä läpi käytyäni kuunnelleeni koko alkuperäisen Misfitsin tuotannon, mikä ei pitänytkään paikkaansa :doh: Kun päällekkäisyyksiä näissä on jo useamman biisin verran, niin uskoin kuulleeni jokaisen, mutta Legacy of Brutalityksi nimetyllä cd:llä onkin vielä pari (Who Killed Marilyn? ja American Nightmare). LoB:n kaikki muut rallit löytyvätkin sitten jo näiltä kuuntelemiltani.

Kyllä nämä kauhupunkin kingien tuotokset joka tapauksessa sen verran hyvin iskivät, että menen täysillä tähdillä. Ei voi kuin kadehtia Danzigin taitavuutta kirjoittaa huipputarttuvaa materiaalia, josta bändi sai pidettyä kiinni loppuun asti, vaikka punkkinsa tyyli muuttuikin sen noin kuuden vuoden toiminnan aikana.

Collection, tai pelkkä Misfits, oli siis ensimmäinen ostokseni yhtyeeltä ysärillä ja onkin mielestäni loistava valinta Misfitsin musiikkiin tutustuvalle. Tässä leikataan läpi sieltä alkuaikojen melodisesta kamasta 80-luvun hc-paahtoon ja paljon tuli diggailtua kumpaakin osastoa. Horror Business on soundeiltaan aikas puuroinen, mutta muuten kova. Mommy Can I Go Out & Kill Tonight? olikin tässä ihan studioversiona, kun muistelin jo, ettei sellaista edes olisi. London Dungeonissa on nerokkaan yksinkertainen riffi ja aivan loistava tunnelma, joilla päästään omiin suosikkeihini koko katalogista. Ghouls Night Out lisää vauhtia heti perään ja tästä voi sanoa samat sanat kuin edellisestä, minusta ihan parhaita kappaleita, kuten myös seuraavana kuultava Astro Zombies. Kolmesta Metallican tekemästä coverista tämä sisältää alkuperäiset versiot kahdesta, eli Die, Die My Darlingin ja Green Hellin. Fitsin soittotaidot ja budjetit eivät tuolle nelikolle vetäneet vertoja, joten ei oikein pysty väittämään originaalien olevan parempia. Tekivätpähän onneksi niin ison vaikutuksen myöskin Gunnareihin, että tämäkin megabändi levitti Danzigin luomuksen sanomaa ja loppuhan on historiaa. Nolo homma muuten, että vasta vuonna 2023 tajusin Vampirassa laulettavan "Vampira", aiemmin luulin sen olevan vain jotain hoilausta :sori:

Collection IIssa mennään samalla idealla sikäli, että ne 80-luvun puolella levytetyt vauhtipalat on sijoitettu viimeisiksi, mukana laulettavampien rallatusten kuten Last Caress ja Attitude löytyessä alkupuolelta. Cough/Cool ensimmäisenä Misfits-singlenä on kiehtovan erilainen tapaus ja ennen kaikkea hieno biisi. Return Of The Fly on niitä omia lemppareita yhtyeeltä ja huomattavasti parempi kuin elokuva, mitä nyt siitä muistan. Children In Heat sen sijaan saa omalla listalla heikoimman kappaleen "arvonimen", vaikka ei tämäkään mikään oikeasti heikko esitys ole. Braineaters taitaa tulla seuraavana häntäpäässä, mutta onkin tahallista hölmöilyä. Näkyy Danzig tässä soittavan rumpuja muuten, kappas.

Walk Among Us oli orkesterin ensimmäinen pitkäsoitto ja noiden kokoelmien jälkeen tämä sisältääkin vain kolme kappaletta, joita ei jo ole kuultu: 20 Eyes, All Hell Breaks Loose ja Violent World - todella kovaa punkrokkia kyllä kaikki! Mommy, Can I Go Out & Kill Tonightista mukana on jostain syystä liveversio. Apulannan Mitä kuuluun rumpuintro on selkeästi napattu tuon Violent Worldin alusta, ja eihän ainakaan Astro Zombiesin versio tässä ole sama kuin Collection ykkösellä? Minusta tämä on eri ja onneksi parempi. WAUn ei pitäisi helposti pitkästyttää ketään loistobiisiensä ja vain reilun 24 minuutin kestonsa ansiosta.

Static Age muistuttaa asioiden olevan ennen paremmin mm. siinä, että tuollakin tavalla nimettyjä biisejä kuin Angelfuck pystyttiin levyttämään. Sittemminhän kirosanat menivät näillä kokonaan pannaan, mikä ei toki estänyt purkittamasta hyvää tavaraa edelleen, jopa ilman Danzigiä. Tämänkin useimmat raidat löytyvät jo noilta aiemmilta, mutta muutamia uusia helmiä vielä on löydettävissä, kuten nimikappale, TV Casualty, Some Kinda Hate ja Spinal Remains. Come Back ällistyttää - onko tämä todella 5 minuuttia pitkä kipale? :shocked: Todella poikkeavasta tapauksesta on kyse, sillä yksikään 16 muusta biisistä levyllä ei yllä edes kolmen minuutin kestoon. Theme for a Jackal taitaa olla ainoa Misfits-kappale, jossa kuullaan pianoa? Mainio repäisy tuokin ja muistankohan oikein, että Jackassissä kuultiin joskus mahtavaa Hybrid Momentsia? Edit: unohtui mainita cd:n lopussa tulevasta bonuksesta, eli koosteesta pilalle menneitä ottoja ja jotain muita studiossa tallentuneita pätkiä. No, ihan kiva ajatus pistää mukaan vähän ekstraa, vaan ei näistä itselle kyllä juurikaan iloa ollut, enkä kovin mielenkiintoisena pitänyt settiä. Olisi minun puolestani voitu jättää pois, eihän tuota pakko tietenkään ole kuunnella.

Voisi pitkästä aikaa ottaa kuunneltavaksi sen ilmeisesti näiden viimeiseksi jäävän pitkäsoiton Devil's Rain. Vähän harmittava julkaisuhan tuo oli siinä, että ilman ko. lättyä Misfits ei olisi julkaissut kuin hyviä omaa materiaalia sisältäviä levyjä. Voisi silti kokeilla, miten nykyään lähtee.
"Literally, the most perfect dick I've ever seen in my life."

User avatar
Exterminator
Site Admin
Posts: 1213
Joined: Sun Sep 18, 2022 1:55 pm

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

Image
Wet Leg - Wet Leg :star: :star: :star: :star: -
Vajaat pari vuotta sitten julkaistu Wet Legin debyytti keräsi hyvät määrät palkintoja, kehuja sekä mammonaa, ja onkin miellyttävä lätty. Jos tätä autotallirockiksi kutsuu, niin ei tuo kategoria ainakaan paljon ohi mene, eivätkä yhtyeen perustaneet Rhian Teasdale ja Hester Chambers ole lähteneet matskuissaan enempiä melankoliassa vellomaan. On kai siellä taustalla kipeämpiäkin asioita, joita on purettu biiseihin, kuten ex-poikaystävä kappaleessa Piece of Shit. Selkeästi gimmat saavat ikävätkin asiat luontevasti purettua levylle ihan duurissa ja hauskoihin sanoituksiin, joita piisaa levyn ~36 minuutin keston ajan.

Chaise Longue oli kattauksen isoin hitti ja hyvin tarttuva tykityshän tuo on, joten menestys ei kummastuta. Wet Dreamiä Harry Styles veti coverina pimujen kanssa ja kova rallihan tämäkin on; ei voi olla tykkäämättä siitä, kun sanoituksissa mainitaan dvd :] Muutenkin mainiosta Ur Mumista löytyy ehkä suosikkikohtani koko levyllä, eli se kirkaisu, ah! Enpä nostele lopuista mitään esiin sen kummemmin, kun pitäisi mainita niin monta taas!

Naiseksi pitkähkö (näköjään 178 cm) Teasdale on se keulakuva Wet Legissä kivalla lärvillään ja ovathan kiekon 12 kappaleesta puolet kokonaan tämän kynästä. Lopuissa Chamberskin on mukana ja laulaa myös leadin Convincingissa, - ihan vakuuttavasti - heh heh. On tuon Teasdalen ääni kuitenkin paljon kirkkaampi ja sopivampi vetämään muut raidat, eli tuskin tässä paljoakaan on tarvinnut miettiä, kumpi laulaisi mitä.

Selvää oli, että alle kolmea ja puolta tähteä levy ei ainakaan saa, ja välillä on tehnyt mieli heittää neljäkin. Pistetään nyt tuollainen kompromissi, niin ei pahemmin valehdella hyvän levyn laadusta. Jaksan kuitenkin toivoa ja uskoa, että tämä oli vasta alkusoittoa ja WL:n toinen pitkäsoitto pyyhkii lattiaa ensimmäisellä :thumbup: Sitä jään odottelemaan, joten toivottavasti hyvää uutta kamaa on jo syntynyt paljon!

Wet Leg taisikin muuten olla suositus allekirjoittaneelle Facebookissa, eli kyllä siellä algoritmeillä toisinaan osutaan nappiin!

Laitetaan nyt huvin vuoksi pari videotakin, jos vaikka joku olisi kiinnostunut.

"Literally, the most perfect dick I've ever seen in my life."

User avatar
Exterminator
Site Admin
Posts: 1213
Joined: Sun Sep 18, 2022 1:55 pm

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

Image
Meg Myers - TZIA :star: :star: :star: +
Megin kolmas pitkäsoitto on rajujakin haukkuja saanut pahimmillaan ja noh, omaksi suosikikseni MM:ltä tämä ei sentään minullakaan noussut. Eipä toisaalta mielestäni erityisemmin jää jälkeen aiemmista pimun julkaisuista, jotka ovat kaikki olleet onnistuneita.

Kannen irokeesipäisestä Megistä voi jo päätellä artistin uudistuneen, ja onhan TZIA aiempaa elektronisempaa kamaa ainakin. Rumpuihin tässä kiinnitin eniten huomiota, että nyt ei ole ihminen paukuttamassa esim. niitä A New Societyn trioleja. Ja mikäs siinä. Minä en kuulu niihin, jotka odottavat aina samantyylisiä levyjä musiikkimaailman tähdiltä.

Komea Ovaries Speak ehkäpä on se eniten aiemmasta tuotannosta muistuttava tarttuva rokkailu. Waste of Confetti on ihanan aggressiivista purkautumista. Bluebird menee sävellyksenä aika lähelle Pearl Jamin Blackiä, onkohan tiedostamatonta samankaltaisuutta, vai pelkkää sattumaa. Sophia 144:ssä taitaa ensimmäistä kertaa (tai ei varmaan ollutkaan...) Meg päästää jonkun toisen ääneen raidallaan, kun joku räpäyttäjä siinä käy sylkemässä, ja hyvältähän se kuulostaa. Ensimmäistä kertaa Megin levyltä myös löytyy coveri, nimittäin Linkin Parkin Numb huomattavasti riisutumpana sovituksena. Toimiva erilainen versio oli!

Edellisten lisäksi omina suosikkena voisi mainita avauskappaleen Children of Light II, singlenä julkaistun HTIS, ja helposti tarttuvat My Mirror sekä Searching For The Truth. Että onhan näitä monia, mitkä saivat diggailemaan!

Hyviä tosiaan ovat olleet Myersin lätyt ja todella kovia raitoja sisältäneet, vaikka edelleen näin pitkäsoiton muodossa tältä artistilta se täysosuma mielestäni puuttuukin. Toivotaan sellaisenkin vielä olevan tulossa. Tänä vuonna 38 täyttävän Megin en toisaalta usko enää miksikään supertähdeksi kohoavan, se luultavasti olisi jo tapahtunut. Kovia biisejä on joka tapauksessa aina saatu rustattua ja Myersin eläytyvä, vahva ääni hoitaa loput.
"Literally, the most perfect dick I've ever seen in my life."

User avatar
Exterminator
Site Admin
Posts: 1213
Joined: Sun Sep 18, 2022 1:55 pm

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

Image
PJ Harvey - I Inside the Old Year Dying :star: :star: :star: :star:
Jo kymmenes pitkäsoitto PJ:ltä tekee kiitolliseksi seitsemän vuoden tauon jälkeen siitä, että artisti ei luuloistani huolimatta ollut eläköitynyt. Ja miksipä vasta 54 vuoden iässä olisikaan, vaikka ehkä menestyksekäs ura sen taloudellisesti mahdollistaisikin.

Läpi levyn kuulijaa hemmotellaan kauniilla, tunnelmallisilla paloilla. Jokainen Harveyn musiikkiin perehtynyt tietää naisen biisinkirjoitustaidot sekä tulkitsemisen kyvyn, eikä näiden heikkenemisestä Luojan kiitos näy jälkeäkään. No, pari levyä on vielä kuulematta ja White Chalk ei yhtänyt samaan vahvuuteen kuin useimmat PJ Harvey -levyt, mutta tämä viimeisin kiekko on taas sitä loisteliasta Pollya, jolla mm. Soundin vuoden 2023 neljänneksi parhaan ulkomaisen levyn sija napattiin.

IItOYD ottaa viimeisissä kappaleissa mukaan toiseksi vokalistiksi Harveyn levyillä aiemminkin vaikuttaneen John Parishin, minkä huomaa miehen pehmeästä äänestä nauttiessa olleen erinomainen ratkaisu. Upean dueton näiltä kahdelta sisältää muun muassa August. Aiemmin JP on ollut mukana tuottajan ja soittajan ominaisuudessa, ei kuitenkaan laulajana, ainakaan läheskään näin näkyvästi - ellen kirjoita läpiä päähäni taas kerran. Yksi tuottajista on Parish tälläkin levyllä.

Todella hieno nimikappale kummastuttaa kestämällä vain alle 2 minuuttia. Olisin kuunnellut helposti vaikka toiset 2 lisää!

Vaikka meno onkin seesteisehköä koko vajaat 40 minuuttia, viimeisessä kappaleessa A Noiseless Noise nostetaan dynamiikan nimissä vielä äänekkyyden ja nopeuden tasoa kivana loppuyllärinä.

Tilasin cd:n ennakkoon, kuulematta levyltä pätkääkään. Kovien tekijöiden kohdalla niin uskaltaa tehdä, eikä tod tarvinnut pettyä :king: Täytyy toivoa seuraavan levyn tulevan vähän nopeammin, jos on tullakseen.Image
PJ Harvey - 4-Track Demos
Steve Albinin tuottamalta loistavalta kakkoslätyltä Rid of Me jäi runsaasta kirjoitetusta materiaalista useampikin biisi rannalle, eikä Harvey niitä enää myöhemminkään innostunut levyttämään. Suurin osa 4-Track Demosin annista kuitenkin esittelee gimman itsekseen äänittämiä versioita nimenomaan niistä kiekolle päätyneistä kappaleista. Tässä yhteydessä ainakin saakin jo käsityksen siitä, miksi Albini ei kreditoi itseään kansivihkoihin tuottajana, vaan äänittäjänä; sen verran mitätön on nimittäin mittakaava, jossa biisit ovat demoversioista Rid of Mellä kuultaviin muuttuneet. Muutama sana lyriikoissa on muuttunut, sävellysten, rakenteiden ja sovitusten osalta eipä juuri mikään. No, näissä äänityksissähän ei rumpuja (bassosta en muuten ole varma :hmm: ) lainkaan mukana ole, mutta kuitenkin.

Yuri-G:ssä huomaa muutosta eniten. Kertosäkeessä särö tulee mukaan vasta viiveellä, toisin kuin lopullisessa äänityksessä, ja tätä oli myös tiivistetty lyhyemmäksi.

Kyllä se kaiken kaikkiaan niinkin kuitenkin on, että nopeahkosti nämä demot vaihtaa studiotallennuksiin, kun ne melkein yksi yhteen samalta kuulostavat, viimeistellyimmiltä vain.

Kokonaan toinen asia luonnollisesti ovat biisit, jotka jäivät vain demoiksi. Niitä löytyy kuusi, ja yksihän tietysti onkin tehty ihan studiossakin, ilman PJ:tä tietty: liekö Juliette Lewis itse keksinyt valita Hardly Waitin Strange Daysiin. Komean version teki joka tapauksessa, hatunnosto siitä. Ovat ne viisi muutakin kappaletta vähintään sen verran toimivan kuuloisia, että näille olisi toivonut samanlaista käsittelyä. Vaikka sitten Juliettelta edelleen, jos ei Pollylta itseltään. Reeling, Driving, Easy ja mitä näitä olikaan, sähäkkää kamaa! Toki hyvä jo näinkin ja pisteet fiksulle Albinille vielä siitä, että oli demojen julkaisemiseen patistellut :thumbup:

Tuntuu järkevämmältä unohtaa tässä tapauksessa tähtien jakaminen. Harveyn faneja 4-Track Demos varmasti kiinnostelee, tuotantoon tutustumista vasta aloittelevan kannattaa valita joku muu julkaisu.Pistetään nyt nuo parit videotkin mukaan.
"Literally, the most perfect dick I've ever seen in my life."

User avatar
Exterminator
Site Admin
Posts: 1213
Joined: Sun Sep 18, 2022 1:55 pm

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

Image
Kent - Tillbaka till samtiden :star: :star: :star: :star: -
Itänaapurin kiistattoman kova Kent laajensi muutaman rokkilevyn jälkeen ilmaisuaan elektropopimpaan suuntaan. Parista aiemmasta levystä en muista, joko tätä niillä toteutettiin, mutta viimeistään tällä seitsemännellä ainakin. En kitise asiasta, sillä tärkein ei ole muuttunut; myös Tillbaka till samtidenille laulaja-biisintekijä Joakim Berg on osannut kirjoittaa todella kovaa matskua, osan basisti-kosketinsoittaja Martin Sköldin kanssa.

Nopeampi Ingenting ja kauniimpi Columbus olivat ensimmäiset neljästä sinkuiksi valituista kappaleista. Jälkimmäinen on kuin jokin lapselle ennen nukkumaanmenoa laulettava ilasadun korvike ja silkkaa korvahunajaa. Ensimmäisen ennen kertosäettä tulevasta osuudesta olen aina erityisen paljon tykännyt, tuollaisia haluaisi säveltää itsekin.

Aloitusraitoja Elefanter ja Berlin ei voi olla diggailematta täysillä, Vid din sida on hiton hieno, Generation exän naisääni nostaa muutenkin hyvää biisiä vielä paremmaksi, ja eihän tällä sellaista olekaan, josta en pitäisi.

Siltikin voi olla, että 53 ja puolen minuutin pituudesta vähentämällä jotain ei välttämättä olisi menty huonompaan suuntaan. Tästä nyt ainakin toistaiseksi mitätön miinus tähtien perään.

Joitakin vuosia aiemmin lyriikkamies Berg suunnitteli, kai ainakin jossain määrin tosissaan, että Kent ei enää levyttäisi sekä ruotsiksi että englanniksi, kuten olivat tehneet. Hemmo tarkoitti ruotsin kielen hylkäämistä ja tähtäämistä entistä enemmän isommille markkinoille. Onneksi tuosta ajatuksesta luovuttiin, sillä kyllä tämän bändin äidinkielellään kuuluu esiintyä.

En ole varma, vieläkö Kent tämän jälkeen onnistui yhtä hyvää levyä tekemään :hmm: Mutta otetaanoa niitä vanhempia kuunteluun :vanhus:
"Literally, the most perfect dick I've ever seen in my life."

User avatar
Exterminator
Site Admin
Posts: 1213
Joined: Sun Sep 18, 2022 1:55 pm

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

Image
Kent - Isola :star: :star: :star: :star:
Kolmas levy ison hittinsä Om du var här kera oli ensimmäinen kohtaaminen Kentin kanssa itsellä. Poltettiin levy varmaan kirjaston cd:stä kopsaamalla, ja oikein värikannetkin järjestyivät koulun laitteilla. Jossain vaiheessa sitten lensivät epäaidot cd:t roskiin ja Isolakin päivittyi aitoon julkaisuun. Ehkä vähän yllättäenkin, sillä levy kokonaisuuteba ei kovassa kuuntelussa ole ollut, oikeastaan ennen kuin vasta nyt.

Ja kyllä vaan Hurrilan ukoilta onnistui perkeleen kovienkin rock-laulujen synnyttäminen, sellaisia kuullaan tälläkin levyllä useampi Odvh:n lisäksi. Isolan aloittavat Livräddaren, Om du var här ja Saker man ser pistävät heti naapurikateudesta kärsivien veren kiehumaan, sillä sen verran vaikuttavaa musiikintekoa päästään kuulemaan. Aikamoisia herkkupaloja on tiedossa myöhemminkin, kuten Blade Runneriin viittaileva OWC ja levyn nopeimpiin esityksiin lukeutuva Bianca. Tuli diggailtua myös Oprofessionellia ja Celsiusta, ja kappas, levyn päättävä 747 näköjään kestää 7 minuuttia 47 sekuntia. Näppärä homma!

Bergin Jokke oli kadehdittavan lahjakas biisintekijä, kahdessa kappaleessa kyllä myös kitaristi Martin Sköld osallistui tällä levyllä säveltämiseen. Pari yhtyeen jäsentähän taisi ollakin Suomesta Ruotsiin muuttaneita muusikkoja, joten otetaan vähän kunniaa tännekin Kentin hienoudesta.

Mitenkähän ne pari aiempaa levyä pärjäisivät vertailussa, olisihan nuokin kiinnostavaa kuulla :hmm:
"Literally, the most perfect dick I've ever seen in my life."

User avatar
speKtacle
Posts: 251
Joined: Mon Sep 26, 2022 12:08 pm

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by speKtacle »

A-ha laulaja Morten Harket teki hienon coverin Kentin viidenneltä albumilta Vapen & Ammunition löytyvästä biisistä "Kärleken väntar".Kandee kuunnella koko Out of my Hands (2012) albumi.

User avatar
Exterminator
Site Admin
Posts: 1213
Joined: Sun Sep 18, 2022 1:55 pm

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

^ Jos tänään vihdoin muistaisi tuonkin kuunnella.

Image
Fiona Apple - The Idler Wheel Is Wiser Than the Driver of the Screw and Whipping Cords Will Serve You More Than Ropes Will Ever Do :star: :star: :star: :puoli:
Fiona O:n neljättä levyä edelsi peräti seitsemän vuoden levytystauko. Pitkä hiljaisuus julkaisuissa vaikuttaisi näkyneen myyntiluvuissa sikäli, että edellistä kiekkoa meni Ameriikassa vielä miljoona kopiota, tätä enää reilut 200000. Tosin varmaankin ajat ehtivät muuttua tuossa välissä ja musiikin ostaminen fyysisenä oli laskenut kaikilla. Yhdeksi tekijäksi lisää mahdollisesti voidaan laskea se, että mitään selkeää hittibiisiä levyltä en ainakaan itse löytänyt. Daredevil ei valitettavasti kerro sokeasta supersankarista, mutta ainakin tämä julkaistiin singlenä, ellen täysin väärässä ole. Ja hyvä kappalehan on kyseessä, jos nyt ei välttämättä ollut tämäkään sellainen, jota helposti joka perheenäiti hoilaa mukana pullataikinaa möyhentäessään.

Jos Idler Wheel ei tukkinutkaan radioita raidoillaan, tärkein onneksi on kunnossa, eli artisti on saanut tason pidettyä korkealla kirjoittaessaan materiaalin. Tulkitsijana pimu ei onneksi jää jälkeen, vaan pistää parhautta tulemaan voimakkaalla äänellään. Left Alonella kuullaan aikamoista vokaalivoimistelua ja Regretissä käydään jo todella karhealla pinnalla, mikä oli silkkaa hunajaa korville.

Mitenkään haudanvakava levy ei muutenkaan missään nimessä ole, ja silti leikkisä Hot Knife tuntuu juuri oikealta päätösraidalta lätylle.

Eli hyvä oli tämäkin, vaikka siitä When the Pawn... vielä vähän enemmän taisin tykkäillä. Tuskin myöskään tulen koskaan omistamaan levyä, jolla olisi pitempi nimi 8-)

Image
Blackpink - Born Pink :star: :star: :star: :puoli:
Maailman suosituimman tyttöbändin kakkoslevy on edellistäkin lyhyempi alle 25 minuutin(!) kestollaan. No, BP:n BP:n (hehe) kuuntelee helposti läpi ja tähän on omalla kohdalla pätenyt sama kuin dybyyttiin, eli kokonaisuus kestää kuunteluita kivasti - kappaleiden nopeasta tarttuvuudesta huolimatta. Antaa sen siis näkyä tähdityksessä.

Ainakaan tämä levytys ei ole mitään aivan pikkutyttöjen tavaraa, mitä tulee kohdeyleisöön, sillä lapsilta kiellettyjä sanoja syljetään, varsinkin kappaleessa Tally tulee se fuck useasti. Muistanenko oikein, että sillä debyytillä ei kiroiltu ollenkaan.

Tuon lisäksi nopeasti räpäyttävä Shut Down ja päätösbiisi Ready to Love ovat suosikkeja, joista jälkimmäisessä Rosén laulu hivelee kuuloaistia erityisesti. Hard to Love iskee myös ja tämä onkin ko. gimman soolonumero. Äänessä ja laulutaidoissa löytyy, ja tanssiessa vartalo on kuin kumia, joten oikean alanhan tuo on valinnut. Yeah Yeah Yeahissa on myös Jisoon kanssa osallistunut lyriikoiden kirjoittamiseen, mikä on aina plussaa toki.

Nelikon lauluäänistä Lisa ja Jisoo erottuvat nyt jo helposti, mutta Rosén ja Jennien äänistä en oikein aina tiedä, kumpiko milloinkin on vuorossa. Vielä on kehittymisen varaa siis tässä allekirjoittaneella!

Tämän vuoden 2022 julkaisun ja edellisen välissä oli pari vuotta, eli voisikohan tänä vuonna olla taas uuden levyn aika? Haluan kuulla senkin :vanhus:
"Literally, the most perfect dick I've ever seen in my life."

User avatar
Exterminator
Site Admin
Posts: 1213
Joined: Sun Sep 18, 2022 1:55 pm

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

Ihan hieno tuo A-han tyypin coveri. Eipä kovin erilainen kuin alkuperäinen toki ollut, paitsi kielen osalta...

Image
Misfits - The Devil's Rain :star: :star: :star:
Kolmas versio Misfitsistä sai viimein vuonna 2011 omaa materiaalia pitkäsoitollisen ulos, 12 vuotta edellisen Famous Monstersin jälkeen. Erillistä laulajaa bändissä ei enää ollut, eikä ole ollut myöhemminkään, vaan jo Danzigin aikoihin bassot hoidellut Jerry Only otti lisävastuukseen päävokalisoinnit.

Haukuin levyn silloin aika tuoreeltaan ja en sittemmin ole sitä kuunnellut. Nyt tuntuu kuitenkin hyvältä idealta lähteä kokeilemaan The Devil's Rainiä uudestaan, sillä joudun vetämään sanojani takaisin: ei tämä minusta sittenkään hullumpi kokonaisuus ole! Toki kyseessä on heikoin Misfitsin omaa materiaalia sisältävä julkaisu ja Only häviää laulajana sekä Glennille että Gravesin Michalelle, mutta kun ei odota mahdottomia, voi hyvinkin onnistua diggailemaan.

Vivid Red, Dark Shadows, Ghost of Frankenstein ja päätösnumero Death Ray muun muassa punkkailevat tarttuvasti, kun taas Unexplained ja jonkun Joanna Powersin fiittauksella täydennetty Where Do They Go? tuovat kivaa vaihtelua rennommillä lähestymistavoillaan.

Valtaosa kuudestatoista biisistä on merkitty Onlyn kirjoittamiksi, pari hyvää on irronnut kitaristi Dez Cadenan kynästä ja Sleepwalkin'issa on auttanut ansiokkaasti tuottaja Ed Stasium. Rumpuja levyllä soittaa Eric "Chupacabra" Arce, ja tämä kai se kokoonpano oli 2009, kun näin yhtyeen keikan :hmm:

En jaksa uskoa, että nämä jotain uutta vielä julkaisisivat. Jos TDR jää viimeiseksi Misfits -levyksi, niin ihan kunnialla mielestäni kauhupunkin kingit ripustavat naulaan ne luurankohanskansa. Only olikin julkaissut soololevyn pari vuotta sitten, mutta tuota ei mitenkään taivaisiin muistaakseni ole kehuttu.

Ai niin - The Devil's Rain on tietenkin myös elokuva. Mielellään tämänkin katsoisi. John Travoltan ensimmäisen filmiroolinhan tämä sisältää ja ehkäpä muutenkin näkemisen arvoinen, kun nämä ottaneet jopa levyn nimeksi.

Edit: jaah, olikin unohtunut, että nämä julkaisivat ainakin ep:n nimeltä Friday the 13th vielä tämän jälkeen. Voisi hankkia!
"Literally, the most perfect dick I've ever seen in my life."

User avatar
aTomiK
Posts: 1723
Joined: Mon Sep 26, 2022 12:35 pm

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by aTomiK »

Kyllä tuota Misfitsiä pitäisi kokeilla, että miten lähtee. Jokin aika sitten kävi spektaakkelilta Danzig II - Lucifuge lainassa ja se ainakin pelitti hyvin.

Tuohon The Devil´s Rain leffaan törmäsin jostain syystä muutama viikko takaperin ja olisihan tuollainen vanhan liiton satanismikauhari kiva nähdä. Borgnine ja Shatnerkin siellä touhuilemassa 8-)
Let me tell you something. If shit was worth something, poor people would be born with no asshole.

User avatar
Exterminator
Site Admin
Posts: 1213
Joined: Sun Sep 18, 2022 1:55 pm

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

No juu, jos melodinen punk kauhuelokuvista inspiroituneilla sanoituksilla kuulostaa mahdollisesti iskevältä, niin parempaa bändiä ei kyllä löydy. Ei tuokaan kaikkien juttu tietysti ole, mutta mahdollisuuden varmasti ansaitsevat. Juuri tätä levyä ei toki voi ensimmäiseksi kosketukseksi suositella.
"Literally, the most perfect dick I've ever seen in my life."

User avatar
Exterminator
Site Admin
Posts: 1213
Joined: Sun Sep 18, 2022 1:55 pm

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

Image
Stoned Statues - Stoned Statues :star: :star: :star: :star:
Triona musisioiva Stoned Statues napattiin salamana levyttämään Sakaralle bändin vakuutettua oikeat ihmiset esiintyessään. Minutkin vakuutti sillä tv-keikallaan ja onneksi näin, sillä SS:llä oli materiaalit valmiina hyvään, jopa erinomaiseen levyyn. Debyytti näki päivänvalon pari vuotta sitten.

En juuri tunne muita nykyajan raskaamman musiikin yhtyeitä, joten en osaa sanoa, onko Statuesin musiikissa mahdollisesti paljonkin vaikutteita aikalaisilta. Laulaja-basisti Jenna Kosunen taisi olla se, joka mainitsi Rushin suureksi suosikikseen, ja sen vaikutuksen tässä väittäisin kyllä kuulevani. Mikään asiantuntija en toki siitä yhtyeestäkään puhuttaessa missään nimessä ole, mutta kuitenkin. Erityisesti peräkkäin tulevat kappaleet Amor's Attack ja Around the World niitä kaikuja Kanadasta mielestäni kajauttelevat.

Erittäin tarttuva Glory Pictures oli niitä vakuuttavimpia töllöstä nähtynä, ja tosi hyvältähän tämä levylläkin kuulostaa. Kakkosraidan nimi on sama kuin yhtyeellä, ja tämäkin on niitä isoimpia omia suosikkeja. Tiukkaa sylkemistä Kosuselta ja raskasta riffittelyä, hyvin lähtee. Gimman ääni ei välttämättä se jokaisen suosikki ole ja itselläkin pienen totuttelun vaati, mutta vain hyvin pienen. Ja nyt nähtyäni kuvan punapäästä ilman niitä tekoripsiä ja meikkejä, sekä huomioiden tissien kivan koon, voin sanoa, että panisin! :pannaan: Tämähän on tärkeää Lootassa mainita myös!

Kitaristi Hakalan örinää kuullaan muutamissa biiseissä, mm. avauskappale Dementossa, ja tätäkin mielelläni kuuntelen. Rumpali Tanskasen takominen tuntuu sopivan luonnollisesti biiseihin, eli sovitukset tälläkin osastolla ovat ilmeisimmin onnistuneita. Tyypillä on jopa siistit viikset :thumbup:

Soundissa levy nappasi täydet 5/5, mihin en ihan lähde, mutta kovahan tämä on. Seuraavaksi kuunteluun se kakkoslevy... paitsi ei ihan heti, sillä kuulokkeet hajosivat, perkele :nej: Noo, kaipa lähes 2,5 vuotta käytössä on ihan hyvä aika, tilasin uudet samanlaiset.
"Literally, the most perfect dick I've ever seen in my life."

User avatar
Exterminator
Site Admin
Posts: 1213
Joined: Sun Sep 18, 2022 1:55 pm

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

Image
Maustetytöt - Eivät enkelitkään ilman siipiä lennä :star: :star: :star: :star: -
Koronavuonna ilmestynyt kakkoslevy oli ensimmäisen tapaan iso menestys ja näkyy myyneen vinyylinä enemmän kuin mikään muu saman vuoden uutuusalbumi - myöhäisestä marraskuun julkaisusta huolimatta.

Ja mikäpä ettei, hyvän kiekon gimmat pukkasivat ulos ja ainakin minä pidän EEISL:ää kovempana kokonaisuutena kuin edellisen vuoden debyyttiä. Oikeaan suuntaan siis mielestäni on menty, vaikka toimiva lätty oli ensimmäinenkin.

Julkkispanolistani kestojäsen Kaisa paitsi laulaa, kirjoittaa myös nautittavaa lyriikkaa oivaltavilla riimityksillä. Näihin kiinnittää huomiota paljonkin ja onkin todettava, että siitä aiemmasta bändistä Kanelista oli erittäin fiksu veto vaihtaa kieli kotimaiseen, kun sen taitaa näinkin hyvin. Varmalla äänellä uskaltaa senkin sanoa, että Maustetytöt ei myisi läheskään yhtä paljon levyjä, jos se enkku olisi pidetty kielenä. Aika synkkiä juttujahan näissä sanoituksissa on itsemurhistä lähtien, mutta se on näiden tyyli :ilo: Ja onhan siellä kauniitakin lyriikoita, kuten ensimmäiseltä levyltä pois jääneessä Jos mulla ei ois sua, mulla ei ois mitään. Muistaakseni eivät silloin olleet tyytyväisiä äänitettyyn versioon, niin onneksi nyt tämäkin hieno biisi saatiin talteen.

Olisi hauskaa kuulla, mitä mieltä nimessä mainitussa Oy:ssä on oltu kappaleesta Jos jäisin Onnibussin alle. Huonoa julkisuutta ei olekaan?

Kolmosraidaksi sijoitetussa Taksilla Vaalaan on kovasti Eppu Normaalin mieleen tuova kertosäe, tosin kappaletta en nyt saanut mieleen.

Syntynyt suruun ja puettu pettymyksin on se Kaurismäen elokuvan kipale, jonka kuultuani oli pakko saada tämä levy :king:

Viimeisenä kuultava Vuoden pimein yö on akustisella kitarallaan ja jouluaiheisella sanoituksellaan mukavasti erilainen päätösraita, joka vielä varmistaa kuuntelijan tyytyväisyyden reilun 35 minuutin levyn lopussa.

Milloinkahan saisi sen uusimman levyn hankittua :hmm:
"Literally, the most perfect dick I've ever seen in my life."

User avatar
Exterminator
Site Admin
Posts: 1213
Joined: Sun Sep 18, 2022 1:55 pm

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

Image
Mew - And the Glass Handed Kites :star: :star: :star: :star: +
Kappas, AtGHK olikin jo neljäs tanskalaisen Mewn levy. Olin kuvitellut vasta toiseksi, koska tiesin vain edellisen Frengersin.

Wikipedia luettelee albumin tyylilajeiksi progressiivisen, psykedeelisen sekä avaruus-rokin, ja myös progepopin. Soundiltaan sen kerrotaan vertautuvan yhtyeisiin Sigur Rós, Dinosaur Jr. ja Ride. Eivät ole nuo minulle tuttuja kuin nimiltään ja viimeisestä en muista edes kuulleeni. Varmaankin hyviä vertauksia ovat kuitenkin, kun näköjään parissa biisissä on mukana laulamassa Dinojen J Mascis.

Tämän julkaisusta on pian parikymmentä vuotta ja jo aikoja sitten tuli lisättyä lätty kokoelmaan, minne se myös unohtui. En saanut koskaan kunnolla otettua kuunteluun, mutta vihdoin tuli asia korjattua. Ja se myös kannatti, sillä törkeän hienoja biisejähän jätkät olivat kyhäilleet. Varsinkin levyn alkupuolella niitä tykitellään: Chinaberry Tree, Why Are You Looking Grave?, Apocalypso ja hitit Special sekä The Zookeeper's Boy.

Viimeksi mainittu onkin parhaita esimerkkejä laulaja Jonas Bjerren enkelimäisestä äänestä, joka tässä yhdistyy kauniiseen täyden kympin kertosäkeeseen.

Ehkä turhankin tuhti paketti kuitenkin on kyseessä, jotta voisin antaa vielä enemmän tähtiä. 54 minuutin kestoa olisi mielestäni voinut vielä miettiä, että tarvitaanko ihan kaikkea sittenkään mukaan. Esim. kolmantenatoista raitana kuultava White Lips Kissed olisi mahtipontisena ja melkein 7-minuuttisena toiminut komeana lopetuksena, mutta perään isketään vielä pitempi Louise Louise. Ei tämäkään huono ole, mutta venyttäähän tuo reippaasti.

Hmm, seuraaviakin levyjä kovasti kehuttiin, saisikohan noita joskus hankittua. Frengersin omistankin jo, eipä tarvitsisi kuin ladata puhelimeen...
"Literally, the most perfect dick I've ever seen in my life."

User avatar
Exterminator
Site Admin
Posts: 1213
Joined: Sun Sep 18, 2022 1:55 pm

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by Exterminator »

Image
Megadeth - So Far, So Good... So What! :star: :star: :star: :star: -
Otin Mustainen Taavin yhtyeen kolmannen lätyn pitkästä aikaa kuunteluun ja kyllähän tuo kannatti, koska oli muistikuvia parempi. Neljällä ensimmäisellä lätyllä veivaa jokaisella eri kokoonpano, vaikka äskettäin runkkaamisestaan tunnetuksi tullut David Ellefson sentään pysyi kaimansa rinnalla bassottelemassa.

Into the Lungs of Hell oli bändin ensimmäinen instrumentaali ja liekö jopa ainoa laatuaan edelleen, en viitsinyt tarkistaa. Kyllä näitä enemmänkin olisi voinut tehdä, ainakin jos yhtä kovia olisi lisää syntynyt. Kappaleen nimikin kun vielä on siisteimpiä ikinä :king:

Sex Pistolsia coveroidaan Anarchy in the U.K.n verran ja kyllähän tämä oikein pirteä versio on, toimii. Mukana on jopa SP:n kitaristi Steve Jones itse, tuota en ole tiennytkään.

Rässi virtasi Davejen veressä ja tuskin oli kovin ongelmallista kirjoittaa tällainen puolituntinen mainioita biisejä. Vaikka ei mikään MD:n paras kiekko ole kyseessä, hyviä riffejä on syntynyt ja biisit kulkevat kivasti. Mustaine pääsee näyttämään laulutaitojaankin erityisesti Mary Janessä ja In My Darkest Hourissa, joista jälkimmäinen on yhä omia isoimpia suosikkejä näiden tuotannosta. Surullisesti Cliff Burtonin kuoleman vaati tämän syntyminen, mutta ainakin yksi upea asia siitä sitten seurasi.

Taavi M kai siis ihan itse jopa tuotti levyn, joten siihenkin nähden hyvin suoriuduttu.

Tätäkin piti mennä myöhemmin sorkkimaan jostain ihmeen syystä ja julkaista SFSGSW uudestaan muka parempana versiona. No en tiedä editointien määrää ja eipä pahemmin kiinnostakaan, minä kuuntelen vain alkuperäistä.
"Literally, the most perfect dick I've ever seen in my life."

User avatar
aTomiK
Posts: 1723
Joined: Mon Sep 26, 2022 12:35 pm

Re: Viimeksi kuuntelemasi levyt?

Post by aTomiK »

Kyllähän kaikki Megadeth levyt on hyllyssä ja So Far hyvä lätty mutta ei taida päästä omaan top vitoseen. Tekisi mieli kyllä taas tuokin diskografia käydä läpi. Mustaine rules ja toivotaan, että tekevät Mäntysaaren aikanakin levyn.
Let me tell you something. If shit was worth something, poor people would be born with no asshole.

Post Reply